Virtus.pro отмъкват и керито на B8

Новият ростер на Danil “Dendi” Ishutin съдържа някои известни имена от еспорт сцената, освен едно – Alexandr “pio65” Zalivako. Оказва се обаче, че “pio65” не е бил първия избор за кери на новооткрития отбор B8. Първоначалният им избор е напуснал екипа в полза на Virtus.pro.

Ново видео “Dendi” обясни, че B8 е бил сформиран със Zaur “Cooman” Shakhmurzaev като кери.

“Dendi” подчертава, че B8 е организация и „не е обичайна група“, което означава, че договорите и условията трябва да бъдат добре избистрени. Поради тази причина, подписването на договорите е било оставено за тренировъчния лагер, за да имат време да се подготвят легално.

“Cooman” първоначално е приел „джентълменското споразумение“ и се е присъедини към ростера по време на тренировъчния лагер, той така и не подписал договора.

Във видеото се вижда как “Cooman” участва в различни дейности с екипа, включително в тренировъчни мачове и участие в медийния ден на B8. Фактът, че той изглежда толкова замесен в рекламните материали на екипа, само допълнително затвърди колко сигурен е бил ростерът.

По време на тренировъчния лагер, Virtus.pro се обръщат към “Cooman”, с предложение да стане заместник в отбора по време н предстоящите квалификации за ESL One в Лос Анджелис, и той приема. Това означаваше, че ростерът на B8 е оставен без ключов играч дни преди квалификациите. “Dendi” споделя, че Virtus.pro изобщо не са се свързали с него относно трансфера, но признава, че не са били и задължени – договорите не са били подписани.

“Dendi” допълва, че в подобна ситуация единственият вариант на B8 е “да вземат някого от един от отборите, което е абсолютно грешно.” Съотборникът му Nikola “LeBron” Popović тогава успял да открие свободен агент в лицето на “pio65”, когото B8 незабавно набира.

Разрушителното набиране на Virtus.pro засяга трети екип. По-рано отмъкнаха капитана на Natus Vincere, вероятно са опитали да вземат Danil “gpk” Skutin от Gambit Esports, а сега – “Cooman” от новия отбор на “Dendi”.

Агресивното им набиране на играчи не се противопоставя на никакви закони и правила, но множество отбори са изразили недоволство от хищните им практики.