Valorant стартира официално на 2 юни, ще ресетнат всички акаунти

Riot Games обявиха днес, че Valorant ще стартира официално на 2-ри юни за повечето региони по света.

Шутърът е в затворена бета от април, но въпреки това успя да събере множество играчи и разби рекордите на Twitch за гледаемност на нова игра. За това помогна както добрия маркетинг план на компанията, който включваше дропове на ключове за играта, ако гледаш стриймовете, така и пандемията от COVID-19, която затвори почти цялото население на планетата в домовете си.

Само след седмица, на 28 май, Riot ще ресетнат всички съществуващи Valorant акаунти на играчите и ще направят голям патч на играта с ново съдържание. Все още не е ясно цялото съдържание на ъпдейта, но скоро се очаква още информация по темата.

На 2 юни всички играчи ще започнат наново и целия прогрес до момента ще бъде нулиран, включително ранкове, рейтинг, отключени герои и скинове. Това се налага, за да може да има равно начало за всички нови играчи, които не са успели да се сдобият с ключ до момента.

Riot ще добавят още ново съдържание, включително нов игрови мод, нов агент и нова карта. От компанията ще приоритизират работата върху сървърите и намаляване на латенцията в световен мащаб. Новите локации на сървърите ще включват Атина, Далас, Лондон, Мадрид и Варшава.