Topson от OG с 100% win rate с Inai в квалификациите за LA Major

Topias ‘Topson’ Taatvisainen се превърна в изцяло нов човек след последователните си победи в The International. Най-новото попълнение в бляскавия му ростер с герои е чисто новият Inai, the Void Spirit.

Inai, the Void Spirit се появи в ъпдейта Outlanders през ноември 2019 г. Подвижността на героя и високооктановият стил на игра, съчетани със силните му лейнинг умения са чудесна комбинация за доминиращия стил на игра на ‘Topson’.

Оказва се, че и целият екип на OG смята така. Екипът последователно захващаше Void Spirit в първата фаза на драфта и го поверяваше на своя Mid Lane-ър. ‘Topson’, вече свикнал да надвишава очакванията, разби всякаква опозиция на парчета.

Докато по-ранните игри на OG по време на отворените квалификации се насочваха към тролски билдове, ясно е, че ‘Topson’ предпочете билдове, фокусирани над физически щети.

Арсеналът на Void Spirit е преизпълнен с магически щети и неговия висок intelligence значеше, че играчите клоняха към това да го играят като спелкастър.

‘Topson’ обаче предпочете да подходи по по-нетрадиционен начин, съсредоточавайки се върху физическите щети. Благодарение на евтините заклинания на Void Spirit и приличното усилване на интелигентността, героят рядко се изчерпва от мана само с бутилка и замяна на Threads.

Inai, the Void Spirit

Физическите щети като цяло са по-добри в късната игра. Void Spirit се възползва от това, тъй като неговият ултимат е базиран на неговия attack damage. Crystalys получи множество damage бъфове, което го превърна в един от най-читавите офанзивни артикули – ‘Topson’ винаги се спира върху него като първа покупка.

OG далеч не е единственият отбор, който хареса героя. По време на затворените квалификации, Void Spirt беше избран 70 пъти като четвърти най-игран герой. И въпреки че героят е изключително успешен в ръцете на Topson, той има като цяло нисък win rate от около 50%. Засега изглежда, че ‘Topson’ има по-силно разбиране за героя в сравнение с останалите играчи.

Мачът срещу Team Singularity обаче е последният път по време на квалификациите, в който играчът играе с Void Spirit – в следващите 5 игри противниковият отбор спешно бърза да го забрани в драфта. В резултат на това, е и единствената загуба на OG срещу Team Liquid.