Top Lane-ът е превзет от нов съпорт – Sona

Soraka се очаква да бъде тежко нърфната в предстоящия пач на League of Legends, но друг съпорт шампион бавно се издига в редиците за Top Lane-a. Sona е натрупала впечатляващите %57,35 успех в ролята си и е консистентен избор на множество професионални играчи през последната седмица.

Напоследък не е трудно да видите Kim “Ssumday” Chan-ho от 100 Thieves, Martin “Wunder” Hansen от G2 Esports, и Lucas “Cabochard” Simon-Meslet и Kevin “Hauntzer” Yarnell от Vitality да играят със Sona на Top Lane, за ужас на останалите топ лейнъри.

Статистически, Sona е избрана в %0,75 от случаите, но ако вярваме на последните трендове, тази цифра ще скори експоненциално с напредването на пач 10.3. Top Lane Sona силно наподобява Top Lane Soraka, където играчът трябва да се фокусира над развитие за по-късните етапи на играта.

Хийлването и сръчкването поддържат Sona жива в началото на играта, и когато е сама в лейн получава очевидно ускорено развитие на билда с бонус опит и злато. “E”-то ѝ, Song of Celerity, ѝ предоставя бързината, нужна за измъкване от неприятни ситуации. Щом се сдобие с ключовите си предмети, Sona се включва към останалата част от отбора и предоставя огромни количества хийлинг и добри включвания в отборните битки със своя ултимат.

Сега, когато толкова много професионалисти се спират на Sona, лесно е да си я представим с Top Lane дебют в отбор като G2. Ежегодните LEC шампиони са добре познати с неочакваните си избори и Sona добре се вписва като следващия голям избор на про отборите в бъдеще.