Страхотен Успех за Българите от SKADE! FLASHPOINT е Все По-Близо!

SKADE победиха руския Spirit с 2:0 и по този начин се класираха за глобалната квалификация за FLASHPOINT. Домакин ще бъде FACEIT в Лос Анджелис, Калифония, а решаващите срещи ще се проведат от 3-ти до 5-ти март. Наградният фонд на квалификацията е $ 100 000, а шестте отбора, които ще участват ще се борят за поне две места за големия турнир FLASHPOINT Season 1.

След загубата от AVEZ във финалната среща от горната половина на таблицата, за SKADE остана шанса да победят Spirit, за да вземат втория билет за ЛА. Нашите започнаха неубедително на първата карта (Overpass), която те избраха, с 1:4, но до края на първата половина дадоха само още един рунд на руснаците и затвориха частта с 10:5, а след това и първата битка с 16:10. Rock1nG бе над всички с рейтинг от 1.64, 27-17 и ADR 105.8.

От Spirit бяха избрали Nuke за следващата карта. Получи се наистина оспорван двубой, който завърши в крайна сметка 16:14 за българите. Първата половина приключи при 8:7 за руснаците, но нашите стартираха добре след размяната на страните. Като Т нашите момчета поведоха с 12:10. Следващите рундове бяха за Spirit, които обърнаха до 13:14, но страхотни отигравания на Rainwaker и SPELLAN затвориха мача в наша полза.

С победата SKADE заработиха и $ 2 000 от наградния фонд. Останалите отбори, които се класираха за турнира са поляците от AVEZ (№49), Chaos (№56) от САЩ, Isurus (№100) от Аржентина, канадците от Orgless (№56) и бразилския отбор Redemption POA (№115).


Стани част от екипа на eSportsGo!

Знаеш всичко за любимата ти игра? Електронните спортове са твоя страст? Искаш да допринесеш за развитието им в България?

Ако искаш да помагаш със съдържанието на сайта, да пишеш новини, да взимаш интервюта от играчите и хората, които са част от общността, изпрати ни e-mail на office@esportsgo.bg