Sinister5, най-добрият Dota 2 отбор в Южна Африка, се мести в България

Южноафриканската esports организацията Sinister5 обяви официално, че ще премести своя професионален Dota 2 отбор в България. Тимът ще бъде локиран в Банско и ще се събере в пълен състав в началото на март.

Собственикът на отбора Иво Цанев, който е родом от България, заяви, че това решение е добре обмисляно през последната година. По този начин играчите ще имат възможността да покажат на какво са способни и да се опитат да достигнат световно ниво, нещо, което е значително по-трудно когато тимът е локиран в Южна Африка. Той отчита факта, че Европа е един от най-трудните и оспорвани региони за игра и че неговите играчи имат още много работа, докато започнат да се противопоставят успешно на големите организации.

Пред esportsgo.bg Цанев коментира, че е много развълнуван от възможността да премести тима си на родна земя. Той заяви също, че е готов да работи с местната общност, за да помогне за развитието на българската Dota 2 сцена.

Той коментира също, че целта пред отбора ще бъде да се класира на Minor турнир, но мечтите им са и по-големи. Всички играчи ще могат да останат тук без крайна дата, стига представянето им да е на ниво.

От отбора обявиха наскоро и привличането на, може би, най-добрия играч в Южна АфрикаTravis “Castaway” Waters. 21-годишният талант натрупа значителен опит през последните две години в Азия, на който Sinister5 със сигурност ще разчита.