SAiKY пред EsportsGo: България има много таланти, благодаря на Oxygen за подкрепата

Потърсихме Викторио “SAiKY” Горанов за коментар относно публикуваната му позиция относно напускането му на отбора на MK.Bpro. Вижте какво каза той специално за EsportsGo.bg.

Относно последното интервю на spyleader:

Първо искам да започна с частта, в която той казва, че сваля напрежението от съотборниците си. Мисля, че в клиповете, които показах се доказа напълно обратното. Относно изказването му за младите таланти в България, има много таланти в нашата държава, но той мрази и обижда всички други без реална причина и смята себе си за най-добрия. Също така беше споделил за пред аудиторията, че ,,poizon” е добър играч и му пожелава късмет, но всъщност мнението му е съвсем различно. Постоянно отправя обиди към него и говори как е слаб на играта. Лично съм присъствал на разговор, в който той го обижда и говори неприятни неща за него.

Относно мнението на мениджънта на Bpro за напускането му:

Имахме разговор с организацията, за да им съобщим за напускането ни, но разговорът продължи много кратко и не получих никаква подкрепа.

Относно защо е търпял това отношение толкова време:

Имах надежда този човек да се промени, но той пристъпи всички граници. Друга причина да остана толкова дълго в отбора е, че нямаше къде другаде да отида поради причината, че всички от българското общество мразят spy и не общуват много със съотборниците му. Относно другите хора в отбора мисля, че е доста жалко да нямаш мнение по въпроса. Тук искам да благодаря на ,,Oxygen” за подкрепата през времето, в което играхме заедно. Единствено той изрази мнение по въпроса.

За реакцията на хората след публикуването на изявлението му:

Мисля, че положителното от цялата ситуация е, че хората успяха да видят истинската му същност. Попринцип не съм човек, който е фен на драмата в социалните мрежи, но наистина искам да знаят хората през какво съм минал и що за човек е spyleader.

Относно подобна атмосфера и в други български или чужди отбори:

Допитвал съм се до професионални играчи по темата и това никъде не се търпи дори има и глоби за тези неща.