SAiKY: Напуснах BPro заради spyleader, в отбора нямаше никаква атмосфера и настроение заради него

Викторио “SAiKY” Горанов, който на 1 юни обяви, че напуска българския отбор MK.BPRO, публикува изявление в своя туитър акаунт, с което хвърля повече светлина върху решението си. SAiKY посочва като основна причина за решението си In-Game лидерът на отбора Емилиян “spyleader” Димитров и неговото отношение към останалите играчи.

“През изминалите месеци мотивацията напълно се изгуби главната причина за това е spyleader. Реших ,че не мога да продължавам да играя с този човек поради много причини сега ще кажа някои от тях. Постоянно псува за щяло и нещяло, обижда хората на майка и им срива мотивацията , в отбора нямаше никаква атмосфера и настроение заради него, той е човек който говори лошо за Българските отбори и ги псува без реална причина също така говори как те никога няма да успеят ,че никога няма да се класират на голям турнир твърди ,че той е човека който ги е научил как да играят правилно играта…”

Изглежда атмосферата и комуникацията в отбора са били далеч от оптималното. Това се е отразило на мотивация и желанието за игра на SAiKY.

До тук лично съм нямал моменти в които да си изгубя мотивацията за игра. Не съм вярвал ,че някои може да ми срине мотивацията до толкова ,че да ми се гади от играта. Всеки ден да те боли глава след прак и то само заради 1 човек защото супер много натяга и мрънка.

Няма как да цъкам в отбор с някой които когато някой обърка нещо вместо да го мотивира и да му каже къде точно е сбъркал го псува и му натяква колко е слаб и никога няма да се научи на играта. Винаги е изпълнен със негативизъм и когато му кажеш да мисли малко по-позитивно той се смее и смята ,че това са глупости. Държанието му буквално е като на шеф а не на истински лидер.

Като доказателство за думите си младият играч публикува и няколко записа от тренировки на отбора, които потвърждават отправените обвинения. Пълното изявление, както и всички записите може да видите в туитър профила на SAiKY.