Road to Rio продължава с нови два мача с българско участие

Георги “SHiPZ” Григоров започва участието си в квалификациите за ESL One Rio 2020, който е с награден фонд от $ 2 000 000 и ще се проведе ноември. Отборът на нашето момче c0ntact излиза за първи мач срещу датчаните от Copenhagen Flames от 16:00 часа българско време. SHiPZ и компания не се представят особено убедително последните месеци. Tимът се намира на 32 позиция в последната класация на HLTV, което е с 20 места по-ниско в сравнение със средата на миналата година когато достигна 12-та позиция. Датчаните от своя страна все още нямат пробив в топ 30.

Цветелин “CeRq” Димитров и неговия Evil Geniuses ще срещне 100 Thieves от 23:00 часа българско време в квалификацията от регион Северна Америка. Това ще е първото по-сериозно изпитание за Цветелин в тази надпревара. 100Т са в серия от четири мача без победа, включително малко изненадваща загуба на старта на квалификациите в сряда срещу Gen.G. EG започнаха с лесна победа също в сряда с 2:0 срещу канадците от Orgless.

Друг много интересен двубой ще бъде Dignitas срещу Ninjas in Pyjamas. Легендите Get_RiGhT, f0rest, fribeg и Xizt, които се събраха в началото на годината в Dignitas, ще се изправят за първи път срещу бившия си отбор NiP, с който пожънаха страхотни успех в началото на ерата на CS:GO. Мачът е от 19:30 часа българско време.