Riot официално обявиха Valorant (видео)

Чакането свърши! От Riot официално обявиха своя нов FPS. Както писахме преди дни, официалното име на играта ще бъде Valorant. Точна дата не бе съобщена, но бетата ще бъде пусната това лято.

Играта ще е free-to-play, пет срещу пет шутър, който ще е базиран на умения, прецизност и креативност. В една стандартна игра на Valorant всеки играч ще може да си избира герой (агент), с който да играе до края на мача. Двубоят се състои във формат best-of-24-rounds, като стилът е подобен на CS:GO – атакуващ срещу отбраняващ се отбор.

Фокусът във Valorant е върху уменията с оръжията, а не толкова върху индивидуалните скилове на всеки от агентите в играта. Почти всеки headshot е убийство, а със стандартните автомати ще са необходими 3-4 точни хита.

Riot са се погрижили за възможно най-доброто изживяване в играта със 128-tick сървъри за всички играчи и гарантиран пинг под 35ms в повечето големи градове.

Новата anti-cheat система, Vanguard, ще банва моментално чийтъри и ще прекратява компрометирани игри. От компанията са имплементирали и уникална система, fog-of-war, която блокира разположението на останалите играчи до момента, в който може да се осъществи зрителен контакт.

Може да следите новините около играта и в новата Facebook група, която е посветена на нея Valorant Bulgaria.