Riot смятат, че смърф акаунтите развалят League of Legends

В последните 1-2 сезона ранкинг системата в League of Legends не отразява толкова MMR и победите и от Riot твърдят, че това е добре обмислех ход.

“Ние не искаме играчите да правят нови и нови акаунти. Искаме те да останат с тяхните основни и да играят през тях. Смърфингът разваля изживяването на много играчи,” писаха от Riot в туит.

Смърфингът е проблем за много игри и League of Legends не е изключение. Със сигурност от Riot трябва да вземат мерки срещу тази практика, но дали точно този подход е правилен е спорно.

В момента системата работи по начин, по който MMR ще се качва със същото темпо, както досега, но ще отнема повече време да се качи ранк. Това може да откаже играчите да създават смърф акаунти, но може да откаже и много редовни играчи от играта.


Стани част от екипа на eSportsGo!

Знаеш всичко за любимата ти игра? Електронните спортове са твоя страст? Искаш да допринесеш за развитието им в България?

Ако искаш да помагаш със съдържанието на сайта, да пишеш новини, да взимаш интервюта от играчите и хората, които са част от общността, изпрати ни e-mail на office@esportsgo.bg