Riot слагат край на Soraka Top с нов нърф

Soraka е на път да получи сериозна доза нърфове в предстоящ пач на League of Legends, твърди August ‘August’ Browning, старши дизайнер на шампиони.

Причината е проста: Soraka Top превзема Лигата през последната седмица и е първи избор както в про, така и в соло игри. Вината за това е в Martin ‘Wunder’ Hansen от G2 Esports, който избра именно нея в свръх успешните си мачове срещу Origen и Vitality — сега играчи от всички региони искат парченце от Starchild тортата.

Soraka е чудесен избор за ранна игра, благодарение на силните си poke-ове, безкрайния sustain и удобен silence, след което се превръща в безмилостен съпорт звяр. Според сайта u.gg, Soraka вече има 53.82% успеваемост в Top, които се покачват до 56% в Diamond.

[Soraka] е най-силният шампион, който може да играе Top освен Sett

Не е като да не е окей“, твърди August и допълва, че Riot нямат за цел да премахват избори, които не са мета. “Готино е, че героите могат да бъдат използвани и в други lane-ове, но Soraka top — това са цели 56% win rate, супер гига мощна е!” August и в миналото е говорил за шампиони, които са получили нърф, в случай че не изпълняват предвидената си роля. Ryke и Senna са добри примери.

Съдбата на Soraka все още не е решена. August споделя, че все още не са сигурни как да постъпят, но е категоричен, че героят ще получи тежки промени. “В момента [Soraka] е най-силният шампион, който може да играе Top освен Sett“, допълва той.

Новият пач (10.3) се очаква да излезе на 5 февруари, което не би позволило достатъчно време за тестване и имплементиране на промените. По-скоро ще видим новата, по-кекава Soraka в пача след него (10.4), който би следвало да излезе в края на месеца.

One thought on “Riot слагат край на Soraka Top с нов нърф

  • February 10, 2020 at 11:04 pm
    Permalink

    Много полезна статия. Аз обаче играя Soraka support, защото не съм Pro!

Leave a Reply

Your email address will not be published.