Riot баннаха множество купени VALORANT акаунти, играта чупи Twitch рекорди

Влез в Facebook групата на VALORANT Bulgaria, за да станеш част от българската общност и да научаваш първи важните новини около играта.

Голям брой купени акаунти със спечелени ключове за новата игра на Riot Games, VALORANT, бяха баннати.

От компанията заявиха, че са предприели тези мярка, за да ограничат нерегламентираната търговия с ключове, които могат да бъдат спечелени единствено през Twitch стриймъри. Те предупредиха категорично да не купувате подобни акаунти, тъй като е много вероятно да ги загубите.

Реакцията на феновете на играта от предприетите мерки е изключително позитивна. Много от тях все още не успяват да се сдобият с ключ за затворената бета и да тестват играта. Популярността на VALORANT в стрийминг платформите е огромна и се очаква трендът да се запази и в следващите месеци.

От Riot планират да скейлнат новите играчи бавно, за да не претоварят сърварите си. Очаква се в следващите няколко месеца да бъдат раздадени стотици хиляди ключове.

През първия ден от стрийминга, VALORANT счупи рекорда за най-много изгледани часове за ден на игра в Twitch. Общо 34 милиона часа бяха изгледани от феновете. Те достигнаха в един момент 1.7 милиона гледащи едновременно. Десетки стриймове минаха 10 000 зрители, а някой от най-популярните минаха 100 000 зрители, гледащи геймплея едновременно.