Project A на Riot вероятно ще се казва Valorant

В края на 2019 Riot обяви Project A, тактически шутър, който изглежда като Counter Strike: Global Offensive, но вероятно ще бъде близък и до Overwatch. Като изключим единични туитове от няколко професионални CS:GO играчи, няма почти нищо официалнo от създателите на играта. Но, според изтекла информация от последните дни, вече е ясно името на играта, както и някои от героите.

Според ProjectAOnline, туитър акаунт, който споделя изтекла и неофициална информация за играта, Project A ще се казва Valorant. Те се позовават на заявка за търговска марка, пусната наскоро от Riot. Също така има и туитър акаунт с името PlayValorant, който има вече 11 000 последователи от пускането си през февруари, но все още е неактивен.

Друг фен акаунт, ValorantTheGame, сподели изображение на Sage, герои от играта, който е най-вероятно включен в ранните клипове, които бяха разпространени.

Информацията за Sage е ограничена, но включва способностите на героя: Barrier Orb (създава стена), Slow Orb (създава поле, което забавя противниците), Healing Orb (лекува съотборниците) и Resurrection (съживява съотборници).

Други имена на герои, които се виждат на снимката, са Brimstone и Viper.

Все още не е ясно колко точна е тази информация. Има слухове, че от Riot ще дадат повече подробности на 2 март.

Може да следите новините около играта и в новата Facebook група, която е посветена на нея Valorant – Project A (Bulgaria).