Oбявиха отборите и формата на cs_summit 6

Следващият голям турнир, който дава точки за ESL One Rio, cs_summit 6, ще се проведе в няколко фази, като стартът ще бъде даден с квалификациите, които започват на 13 и 14 юни и продължават на 22 и 23 юни. Основната фаза ще се проведе между 24 юни и 5 юли.

В Европа и Северна Америка ще участват всички отбори от топ 15 в света, като единственото изключение е Astralis, които се отказа от участие, тъй като ще трябва да понесат сериозно наказание заради промените в състава си. Българите, които са получили покани за участие са Георги “SHiPZ” Григоров (c0ntact), Валентин “poizon” Василев (Complexity) и Цветелин “CeRq” Димитров (Evil Geniuses).

Очакват ни големи сблъсъци, а освен възможността за класиране на Major-a през ноември, най-добрите в света ще се състезават и за дял от наградните фондове, които са в размер на $ 125 000 в Европа и $ 75 000 в Северна Америка.

Изклютелно важно е да се отбележи, че освен поканените отбори, организаторите са предвидили цели 10 места за квалификациите. Не е изключено към екшъна да се присъединят и български отбори, на които стискаме палци да преминат успешно квалификационните кръгове.