Nitix отпадна от IEM Katowice, но показа игра от световна класа

Пейчо “Nitix” Иванов показа игрова способност от световна класа на световното първенство по StarCraft II – IEM Katowice 2020, печелейки $ 600 от наградния фонд на първото му международно участие! Младият български зерг и топ 1 играчът на България за 2019-та година, представи България повече от достойно, като единствено малшанс не достигна на Nitix, за да продължи напред.

В първата среща, Nitix се изправи срещу заемащия 13-та позиция в Южнокорейската ранг система – зергът Парк “Armani” Джин-хюк, който се класира на първо място от потока си за следващата фаза на турнира. В първата карта на това интензивно ЗвЗ (зерг срещу зерг), случаен скаут от страна на корееца успя да види прииждащата атака от страна на българина, което му даде възможността да подготви своята защита подобаващо. Атаката на Nitix изглеждаше страховито, ала придобитата информация още в зародиша ѝ, от страна на южнокорееца, му помогна да се справи с нея. На втората карта от това Best-of-3, макрото на Пейчо изглеждаше много добро, като дори успя рано да си осигури преднина в ъпгрейдите. По някакъв начин, Armani успя да намери сляпата точка в полезрението на Nitix, като прекара през нея огромна армия, която българския зерг видя едва когато тя беше пред неговата собствена база. Макар и тази серия да завърши с резултат 2:0 в полза на Armani, Пейчо “Nitix” Иванов не отстъпваше по нищо в механическия аспект на играта, показвайки още веднъж силата и бързината на своята игрова способност.

Във втората си среща, българският зерг се изправи срещу датския протос Николай “PappiJoe” Толстой, като спечели серията с 2:0 след абсолютна доминация и в двете игри. С елиминацията на протоса, Nitix успя да спечели 600$ от наградния фонд на турнира.

В следващия двубой, Nitix получи неочакван опонент, а именно – най-добрият чуждестранен играч за 2017-та година и топ 1 играч на Северна Америка – протосът Алекс “Neeb” Съндерхафт. На първата карта от тяхната серия, Neeb успя да нанесе страхотни поражения на икономиката на българина, което му осигури преднина в армията, която се оказа твърде голяма. В последвалата игра, американецът отвори със свръх агресивна стратегия, тип “чийз”. Nitix успя да се защити, като отвърна със собствена свръх агресивна контра-атака, наречена “бейнлинг бъст”, която изглеждаше много добре. Ала нетрадиционното ранно “сентри”, което Neeb изкара от своите казарами, успя да му даде нужната защита, която парира “all-in” стратегията на Nitix. По този начин, Neeb елиминира Nitix от турнира.

Независимо от резултата, едва на първото си участие на световно първенство, Nitix показа феноменална и вдъхновена игра, както и спокойствието на един завършен световен състезател. Малшанс не достигна на Nitix този път, ала потенциалът на българския играч изглежда безграничен.

Благодарим ти за страхотните емоции и игри, Nitix! Гордеем се с играта ти и нямаме търпение да те видим на следващия световен форум!

От името на всички български фенове на най-великата реално-времева стратегия на всички времена – GG!