NiP започнаха с победа OGA Dota PIT, nikobaby стартира участието си днес

Тимът по Dota 2 на Ninjas in Pyjamas започна с победа турнирът OGA Dota PIT Online. В първата среща от груповата фаза NiP тръгнаха малко бавно срещу Team Liquid и трябваше да обръщат резултата след една игра пасив.

Първата игра продължи цели 53 минути, като и двата тима си нанедоха голямо количество демидж. Team Liquid успяха да се възползват по-добре от развоя на играта и да вземат първата среща.

На NiP се наложи необичайно да разчитат в голяма степен на играта на Adrian “Era” Kryeziu и Charlie “CharlieDota” Arat. Era не беше звездата в отбора си тази вечер, но неговото стабилно представяне беше от изключително значение за финалния успех. Charlie и Supream също бяха на високо ниво в заключителните части на втората и третата среща.

За загубата на Liquid в третата и решаваща среща пък допринесе в значителна степен неубедителната игра на героя Tidehunter, въпреки че Boxi направи всичко по силите си да помогне на отбора си. След 15-тата минута Ninjas in Pyjamas взеха инициативата с двубоя и успяха да го затворят в своя полза.

И двата отбора излизат днес за вторите си мачове от надпреварата, като Team Liquid ще гони задължителна победа срещу Team Spirit.

Българинът Николай “nikobaby” Николов започва участието си днес в турнира. Неговият отбор Alliance ще се изправи срещу Vikin.gg, като нашето момче ще се опита да затвърди доброто впечатление от представянето си по време на последния турнир WePlay! Pushka League. Там Alliance записаха убедителни победи по време на груповата фаза, но не успяха да продължат по същия начин и в плейофната фаза.

OGA Dota PIT Online е с награден фонд в размер на $ 150 000 и се провежда между 13-ти и 23-ти май.