NiP се класираха за ESL One LА Major след преминаване обратно в европейския регион

Peter ‘ppd’ Dager е майстор стратег, когато става въпрос за Dota 2, в което влизат и решенията кога отборът се нуждае от разтърсване както в състава на ростера, така и в региона, в който играят.

След само един сет квалификации за Major в Северна Америка, Ninjas in Pyjamas се завърнаха в Европа и взеха третото място за ESL One Los Angeles Major днес.

Това хич не бе лесен ход, като се има предвид, че Европа има най-силният ростер от талантливи отбори, но NiP успяха да се справят срещу международните шампиони OG, и излязоха начело срещу Team Liquid и Alliance. Като цяло отборът постигна 5-3, претендирайки за второ място в група Б зад OG и в крайна сметка зае третото основно място за региона.

‘Ppd’ и неговият екип несъмнено заслужават аплодисменти за това постижение. Те успешно преминаха първия си Major за сезона, феноменално добре имплементирайки ‘Daxak’ и ‘Lelis’ в ростера дни преди турнира. Сега разполагат с малко повече от месец да се упражняват за ESL One Los Angeles Major, който започва на 15 март.