Николов на полуфинал по време на Dota 2 турнира Gamers Without Borders

OG се пребориха с Иван “MinD_ContRoL” Иванов и неговия отбор Nigma с 2:1 за място на полуфинала на благотворителния Dota 2 турнир Gamers Without Borders. Победата ще изправи OG срещу Natus Vincere в директен спор за място на финала, който ще се проведе в неделя. Наградният фонд на турнира е $ 1 500 000, като отборите трябва да изберат кауза, на която да дарят парите от наградата си.

С отпадането си на четвъртфиналите Nigma ще имат възможност да помогнат на кауза или организация по свой избор с $ 50 000.

Другият български представител в надпреварата Николай “nikobaby” Николов успя да запише победа в мача си срещу Team Liquid. Alliance взеха относително лесно срещата с 2:0, като първия двубой продължи 34 минути, а втория дойде още по-бързо – 30 минути. На полуфинала българинът ще се изправи срещу Team Secret, като по този начин те си гарантират поне $ 100 000 от наградния фонд.

Победителят в надпреварата ще получи $ 750 000 на свое разположение да дари. Цялата кампания Gamers Without Borders ще разпредели $ 10 000 000 в серия от турнири, в които взимат участие най-известните отбори в света по различни игри като Dota 2, Fortnite, FIFA 20 и други.