Nikobaby мина и през отбора на MinD_ContRoL, Alliаnce първи в група Б

Иван “MinD_ContRoL” Иванов и неговият тим Nigma не успяха да спрят победната серия на другия български представител Николай “nikobaby” Николов по време на силния Dota 2 турнир WePlay! Pushka League. Alliance записаха чиста победа с 2:0, а над всички беше представянето на nikobaby. Нашето момче беше убито само веднъж в двете игри и записа 30 убийства на своята сметка.

Загубата само подпечата отпадането на Nigma от турнира, като това е четвърта загуба от пет мача в груповата фаза. За MinD_ContRoL последните месеци са трудни, тъй като очевидно тимът му не успява да се адаптира по най-добрия начин към изцяло онлайн събитията. Последният силен резултат за Nigma беше спечелването на WePlay! Dota 2 Tug of War: Mad Moon средата на февруари, който беше с награден фонд в размер на $ 300 000.

Преди последните мачове в група Б Alliance са на първа позиция след пет победи и само една загуба. Те могат да бъдат изместени единствено от Team Secret, които излизат днес срещу Nigma.

Плейофите започват на 8-ми май, а отборите ще се борят за разпределението на наградния фонд, който е в размер на $ 250 000.