Nikobaby започва участието си на StarLadder Minor Season 3 днес

Българинът Николай “Nikobaby” Николов започва днес участието си на Dota 2 турнира StarLadder Minor Season 3. Той и неговият отбор Alliance ще се борят за награден фонд от $ 300 000 в следващите четири дни. Победителят в надпреварата ще спечели и билет за ESL One Los Angeles Major, който ще се проведе между 15 и 22 март.

Отборът на нашето момче е и фаворит за спечелването му, а феновете ще следят с очакване и новия ростър на CR4ZY, който играе в сегашния си състав само от една седмица. Gambit и Team Aster, заедно с business associates и ForZe също имат шанс да запишат силен резултат, а защо не и да вземат първото място. Boom Esports и NoPing e-sports ще се опитат да изненадат всички с добро представяне, но определено ще изпитват трудности срещу по-опитните си съперници.

Първото място, освен билет за Rio, ще донесе и $ 72 000 на победителя и 140 DPC точки. Важно е да се уточни, че отборът, който се класира за Major-a ще получи точки само от един от двата турнира – от този, от който заработи повече.

Представянето на Nikobaby и целия турнир може да следите с коментар на български в Twitch канала на Team Vrkolak.