Nigma не успяха да се класират за пореден Major

Nigma се превърнаха в първата високопоставена жертва на едни от най-препълнените квалификации за Dota 2 последно време. Иван “MinD_ContRoL” Иванов, една от звездите на българския еспорт, е в отбора от ноември миналата година.

В европейските квалификации за ESL One Los Angeles Major се включиха тримата последни победители на International (OG с две победи и Nigma), най-скорошният Major победител (Secret с първенство Leipzig Major) и два от най-добрите отбори, класирали се за Leipzig Major (Alliance и Liquid).

Тъй като само три отбора могат да се насочат към LA Major-а и един към StarLadder ImbaTV Minor, подобни загуби на “гиганти” са неизбежни. И все пак, нехарактерно лошите изпълнения на Nigma предизвикаха известна загриженост сред фенове.

На Nigma им остава една серия срещу OG.Seed, но при всички положения са математически заключени от LA, тъй като са спечелили само една игра от общо три серии.

Ако OG.Seed спечелят и двата мача срещу Nigma, те ще последват OG в плейофите за Major-a. Nigma рискуват да бъдат елиминирани изцяло от квалификациите, ако не успеят да спечелят поне една игра в последната си серия, което значи, че ще пропуснат третия кръг на Dota Pro Circuit 2019-20.

Nigma решиха да пропуснат първия Major за сезона, тъй като преминаха към организация, собственост на самите играчи. Това се случи директно след легендарното им представяне срещу Team Liquid, в което те завършиха като подгласници в The International 2019. Според собствените им високи стандарти, представянето им по време на този сезон, е изключително лошо.

Nigma се представиха сравнително зле и по време на Leipzig Major, класирайки се едва в категория Топ 12.

И сега, както и преди, Nigma изглеждат някак лишени от идеи по време на квалификациите. На няколко пъти експериментираха с комбинация Night Stalker и Io кери, като и двата героя бяха нърфнати до неузнаваемост след продължителен период на господство върху терена.

Загубата срещу Secret може и да е очаквана за мнозина, но Nigma паднаха учудващо лесно и срещу Aggressive Mode.

След като за втори път отпаднаха от Major квалификации през този сезон, на Nigma ще им се наложи да тръгнат отново по пътя на Minor-ите, ако искат да получат възможност да участват в LA.