Na’Vi срещу G2 е един от най-гледаните финали в историята

Категоричната победа на Natus Vincere срещу тимът на kennyS, G2, се превърна в един от най-гледаните финали в историята на играта. Според аналитичната компания Esportscharts, пикът по гледаемост е достигнал 1 002 132 зрители, които са наблюдавали как Aleksandr “s1mple” Kostyliev и компания печелят титлата.

От данните на компанията се вижда, че има още три срещи с над половин милион зрители гледащи едновременно, а общия брой часове, които са изгледали феновете са 17 987 102. Средният брой зрители на всеки от мачовете по време на турнира е бил малко над 270 хиляди.

Самата игра на отборите напълно заслужи и доверието на феновете. s1mple показа невероятна игра, спечели приза за MVP на турнира и първа титла от април 2019, когато взеха StarSeries i-League Season 7.

На върха по гледаемост остава финалът между Virtus.Pro и Astralis по време на 2017 ELeague Major с 1.3 млн. зрители гледащи едновремено срещата. Другите събития, които изпреварват снощното шоу са 2018 FACEIT London Major, миналогодишния IEM Katowice Major и 2018 ELeague Major.