Natus Vincere подчини категорично G2 във финала на IEM Katowice (видео)

Отборът на Natus Vincere подчини французите от G2 с чиста победа с 3:0 във финала на IEM Katowice. Интрига имаше единствено на втората карта, Dust 2, която започна добре за отбора на kennyS със 7:2, но завърши при резултат 16:13 за руснаците. На останалите две карти G2 успяха да вземат общо едва 6 рунда. – 4 на Nuke и 2 на Mirage.

Всички играчи на Na’Vi показаха изключителна класа. За новият in-game лидер на отбора, Boombl4, това беше първи Major, но той впечатли и с най-много убийства за своя отбор (65-37), ADR (106.9) и най-висок рейтинг (1.68).

Звездата на отбора, Aleksandr “s1mple” Kostyliev, спечели наградата за най-добър играч на турнира. Той показа невероятна игра по време на целия турнир, включително финалната среща. Това е негов 10-ти подобен индивидуален приз, като с него се изравнява на второто място в тази класация с GeT_RiGhT и kennyS. device все още държи рекорда с 15 MVP отличия.

В интервю за HLTV след мача s1mple заяви, че основните “виновници” за успеха са треньорът и in-game лидерът на отбора, които премахват или добавят малки детайли към играта преди да излязат срещу нов опонент или на нова карта. Украинецът разкри още, че важен компонент в подготовката преди турнира е била работата с психолог, който е изградил система за ментална подготовка преди всеки мач. s1mple завърши, че за него би било чудесно, ако догони device по брой MVP отличия, но по-важно е да показва най-доброто, на което е способен.