Mythic Dungeon International, Arena World Championship 2020: формати и наградни фондове

Blizzard разкриха плановете си за еспорта на World of Warcraft през 2020 г., Arena World Championship и Mythic Dungeon International. Промените в двата турнира има вероятност да засегнат дали ще се играят на живо по време на тазгодишния BlizzCon.

Докато Arena World Championship обещава да увеличи наградния си фонд от $330 000 на $500 000, Mythic Dungeon International ще има малко по-свит фонд миналогодишния, $300 000 долара.

Arena World Championship вече ще се състои от четири северноамерикански и четири европейски купи, които са отворени за всеки, който иска да се запише онлайн. Отборите ще играят за парче от $10 000 награден фонд и AWC точки, които ще им помогнат да се класират за Arena World Championship: Battle за Azeroth Finals в края на сезона.

На фронта на Mythic Dungeon International се променя начинът на създаване на подразделения. Както миналата година, ще има две дивизии, но този път няма да са Изток и Запад. Вместо това Европа и Азия ще представляват една обща дивизия, а другата ще се състои от Америка, Австралия и Нова Зеландия. Наред с ново подземие, Operation Mechagon, и нов сезонен affix, Awakened, този сезон на Mythic Dungeon International ще започне на 11 април, за да стартира официално WoW-ския еспорт сезон за 2020 г.