Mousesports сътвориха велик обрат във финала на cs_simmut 5

Mousesports спечелиха cs_simmut 5 без двама от основните си играчи, въпреки всички прогнози, разбивайки G2 Esports 19-17, 1-16, 16-14. Това беше и един от най-великите обрати в историята на Counter-Strike.

Основният AWP играч Özgür ‘woxic’ Eker и Finn ‘Karrigan’ Andersen пропуснаха турнира, тъй като имаха визови проблеми. На тяхно място се включиха Niel-Christian ‘NaToSaphiX’ Sillassen и треньорът Allan ‘Rejin’ Petersen, като те изненадаха всички с отличното си представяне и помогнаха на mousesports да спечелят втора титла в рамките на една седмица.

Първата карта беше Mirage, избрана от mousesports. По средата на двубоя G2 изоставаше с 9-6 рунда, но успя да навакса изоставането си след смяната на страните. Въпреки това не успяха да затворят мача и mousesports поведоха в резултата.

На Vertigo, избрана от G2 Esports, се наложи Karrigan да бъде сменен от треньора Rejin и всичко изглеждаше, че се обръща против mousesports. G2 се възползва от това и поведе значително като CT. Опонентите им успяха да вземат само рунд, падайки 16-1.

Train беше последната карта в двубоя. Mousesports успяха да вземат първия рунд като Tерористи, но G2 успяха да обърнат до 7-1, като частта завърши 10-5 в полза на G2. По всичко личеше, че французите няма да имат проблем да затворят мача, но тогава Rejin показа феноменална класа и беше в центъра на успешния обрат с 16-14 в полза на mousesports.

Коментаторите бяха в шок от невероятната игра и обрат, на който станаха свидетели. karrigan също беше изумен от резултата.

Robin ‘ropz’ Kool беше играч на мача за mousesports, завършвайки с рейтинг 1.20 и виновникът за спечелването на много решаващи рундове с агресивния си стил на игра.

Leave a Reply

Your email address will not be published.