MAD Lions спечелиха Flashpoint след невероятен обрат във финала

Датските лъвове успяха да нанесат поредно разочарование на бразилските фенове, след като късно снощи се наложиха над MIBR във финала на първия сезон на CS:GO турнир Flashpoint. Почти цялата надпревара се проведе онлайн, заради отложените публични събития в САЩ, в следствие на пандемията от COVID-19, а в него взеха участие 12 отбора. MAD Lions успяха да наваксат изоставане от една карта и 12:1 рунда на решаващата трета карта Train.

На Mirage и Inferno играта бе изключително равностойна. Отборите размениха по една победа с 16:13, когато дойде ред на Train. MIBR поведоха с 12:1 и по всичко изглеждаше, че fer и FalleN ще спечелят първа титла от 20 месеца. Но техните усилия не бяха достатъчни да задържат преднината. Бразилците показаха изключително слаба игра като CT-та и допуснаха обрат, като картата завърши отново 16:13.

Победата донесе $ 500 000 за победителите от MAD Lions, а за MIBR останаха $ 250 000. Въпреки загубата, fer бе избран за играч на мача напълно заслужено. Той приключи срещата с 77-59, 91.7 ADR и рейтинг 1.30.