Jake Sin напуска PUBG Esports, за да се завърне в Riot Games Korea

Jake Sin, бивш директор на еспорта за PUBG Corp., обяви в Twitter, че се е върнал в Riot Games Korea, за да поеме ролята на директор на специални еспорт проекти. Според неговото съобщение, новата роля ще включва работа по стартиране на програми за еспорт за по-новите заглавия на Riot, в допълнение към подкрепата на еспорт сцената на League of Legends в Южна Корея.

В продължение на три години Sin бе работил за Riot Games Korea в качеството си на мениджър на еспорта и напуска през 2017 г. Той се присъединява към PUBG Corp. като директор на еспорта през 2018 г., но напуска компанията в края на миналата година.

Новата вълна от игри на Riot, която започна с auto chess хита Teamfight Tactics и наскоро представената Legends of Runeterra (игра с карти, поставена във вселената на League of Legends), се очаква да получи значителна еспорт подкрепа от компанията. В допълнение към тези две заглавия, Riot разработва тактически шуутър, файтинг игра и мобилна версия на League of Legends – все жанрове, които имат добре дефинирани екоспортни системи.