Inter Milan навлиза в еспорта чрез партньорство с QLASH

Италианският футболен клуб Inter Milan навлиза в еспорта чрез партньорство с италианската еспорт организация QLASH.

INTER | QLASH ще се състезава във FIFA и eFootball PES с Diego “Crazy_Fat_Gamer” Campagnani и Luigi “Kirito_Yuuki_00” Loffredo, които са първите подписани играчи в отбора.

QLASH подкрепят еспорт инициативи както на любителско, така и на професионално ниво. Организацията разполага със специализирана локация, която е оборудвана с места за спане, фитнес зала и гейминг сетъпи за упражнения и тренировки.

Преминаването в света на електронните спортове е важна стъпка в развитието на марката на Inter“, споделя Alessandro Antonello, изпълнителен директор на Inter Milan. “Създаването на екип за електронни спортове е показателно за постоянната работа на нашия клуб за поддържане на конкурентно присъствие в целия борд, с особен акцент върху интересите на новите поколения. Феноменът на електронните спортове нараства непрекъснато, като само в Италия има 1,2 милиона фенове. Радваме се, че се захващаме за това ново приключение в партньорство с QLASH, водеща компания в бранша.”

INTER | QLASH ще се фокусират единствено върху футболните заглавия, включително с участие в eSerie A TIM – официалната еспорт лига на FIFA. Играчите ще носят “специална” фланелка на Inter Milan с лого, което “отразява поколението на еспорта и едновременно отпразнува традициите на клуба.”