IEM Melbourne ще оглави Melbourne Esports Open

IEM Melbourne е турнир по CS:GO, който може да се похвали с награден фонд от $250 000. Това е четвърта поредна година, в която ESL вкарва IEM в Австралия, но това е първият случай на Мелбърн, действащ като домакин.

Michal ‘CARMAC’ Blicharz, вицепрезидент на Pro Gaming в ESL, коментира събитието в съобщение: “Няма други като австралийските фенове на Counter-Strike, и когато получихме възможността да докараме IEM в Мелбърн, за да оглави Melbourne Esports Open, веднага се хванахме за работа. Австралийците винаги са създавали атмосфера, която не може да бъде сравнена с нищо друго. Връщането към IEM през 2020 г. беше основен приоритет, а Melbourne Esports Open е естествена комбинация. Това ще отвори Intel Extreme Masters за по-широка аудитория и ще предостави на феновете на CS:GO по-богато събитие.

IEM Melbourne ще включва и срещи с професионални играчи за автографи, какво и раздавания на награди от партньорите и спонсорите на събитието. IEM Melbourne е част от ESL Pro Tour на MTG, която свързва всички състезания на DreamHack и ESL CS:GO.

Santhosh Viswanathan, управляващ директор на продажби и маркетинг за aзиатско-тихоокеанският и японския регион за Intel, добави: “Ние се радваме, че IEM ще оглави Melbourne Esports Open. Като обединим тези две събития, ние взехме нещо, което вече беше най-големият спортен уикенд в Австралия, и го направихме още по-голям спектакъл за феновете. С нетърпение очакваме да покажем игровата екосистема на продуктите на Intel, които топ еспорт лигите използват, за да доставят изживяване от световна класа на както на играчите геймърите, така и на цялата гейминг общност.”