IEM Katowice Ден 2: CeRq започна с победа, Astralis играха продължения (Видео)

Втория ден от IEM Katowice, един от най-силните CS:GO турнири за годината, затвърди доминацията на Astralis и донесе победа за Цветелин “CeRq” Димитров и неговия Evil Geniuses.

Отборът на българина се изправи срещу MAD Lions и нямаше проблем на първата карта Vertigo, която взе с 7:16. На Dust 2 играта беше равностойна и много оспорвана. Първата част завърши 8:7 в полза на датчаните, а след размяната на страните последваха равенства за 10:10, 13:13 и 14:14. Последните два рунда бяха за MAD Lions и така мачът трябваше да се реши на третата карта. Тя беше Nuke, a EG я взеха бързо с 5:16.

Следващият мач на CeRq е полуфиналът от Upper bracket в група Б, който ще се играе днес срещу отборът на Liquid, които победиха вчера Virtus.pro с 2:0.

Ninjas in Pyjamas не оставиха шансове на Cloud9, като ги отнесоха с 16:2 на Overpass и взеха Vertigo с 16:9. С тази загуба C9 отпада от турнира.

FaZe също нямаше проблем в техния двубой срещу отборът на Renegades – 2:0.

В най-интересните мачове за деня fnatic победи Natus Vincere, a Astralis взеха чиста победа над Vitality. Пъврият двубой завърши 2:1, след като fnatic взе Dust 2 с 16:7, загуби оспорвано на Inferno с 16:14 и надделя с 16:12 на Mirage. Миналогодишните шампиони от Astralis не срещнаха особени трудности на Overpass (9:16), но се нуждаеха от два продулжения, за да вземат победа и на Vertigo с 19:22. Следващият двубой за отбора ще е точно срещу fnatic в директен спор за класиране за полуфиналите на турнира.