Jankos обясни защо Aphelios е “счупен”

Aphelios не бе приет по най-добрия начин от играчите на League of Legends. От пускането на героя, той среща неодобрение от игровата база по отношение на своя дизайн и силата си, което предизвика Riot да го nerf-не няколко пъти.

Дори професионалните играчи изразиха недоволството си от героя и звездата на G2 Esports Marcin ‘Jankos’ Jankowski обясни, какво намира за “счупено” в него, след като направи ревю на записите от мача между G2 и Fnatic от последния кръг на LEC.

Полякът стриймваше и се оказа в дълга опашка за игра. Той реши да убие времето и да изгледа последния сблъсък на отбора си с Fnatic.

Той спокойно анализираше играта и споделяше какво са обсъждали той и съотборниците. Стигайки до епизод с Aphelios, Jankos изригва по негов адрес:

“Колко счупен е този герой… почти бива убит и успява да life steal-не до пълна кръв за секунди. Вижте го, вижте, на пълна кръв е! Как?!”

“Остава на 50 кръв и след 4 секунди вече е на 100%! През това време, ние си казахме, че той е на малко и сега е моментът да се бием. След момент го виждаме на пълна кръв!”

Джънглърът на G2 ясно вижда, че начинът, по-който Aphelios може да се регенира за секунди (нещо, което друг герой не може да направи за толкова кратко време, особено без предмети за life steal), е голям проблем с най-новият герой в лигата.

Според източници, Aphelios ще претърпи още nerf-ове в следващия патч 10.4 и може би това ще го свали на нивото на всички останали ADC герои.