Evade Fortnite придобити от Overtime Gaming

Талантливата Fortnite организация Evade е придобита от Overtime – компания, подкрепена от звездите на NBA Kevin Durant и Carmelo Anthony, както и покойния комисар на NBA David Stern.

Собственикът на Evade, Hantao Yuan, ще ръководи новосъздадените Overtime Gaming – домът на гейминг и еспорт инициативите на Overtime.

Overtime ще допринесе с голямата си общност, съществуваща инфраструктура за разработване и продажба на съдържание, както и опит в търговията“, споделя Hantao Yuan. “Това комбо е уникално в света на игрите. Заедно можем да предоставим игрово съдържание и фенове на много по-голяма и много по-различна аудитория, на нови платформи и в реалния живот.”

Придобиването на Evade включва и петимата текущи играчи в ростера, включително Kariyu, Orange, Pocket, Spayde и Tweaks. Екипът заяви, че активно търси допълнителен талант. Петимата играчи на Evade се присъединяват към вече присъстващите играчи на Overtime, Aircool, Inspyre и Thresh.

Overtime планират да създават както кратко-, така и дългосрочно съдържание, което да обхваща играта и геймърите „по Overtime начина, който се фокусира върху историята, а не статистиките.”

Истории за живота, предизвикателствата и надеждите на играчите се разказват навсякъде в традиционните спортове“, каза изпълнителният директор и съосновател на Overtime Dan Porter. “Имаме огромната възможност да разкажем тези истории и за игрите. Не бих могъл да бъда по-развълнуван да работя с Hantao и нашия екип, за да намерим заедно тези истории и да им помогнем да бъдат разказани по начин, който трогва нашата общност и следващото поколение.”