Esports Arena стартира полупрофесионална гейминг серия

Esports Arena стартира първата по рода си професионална гейминг екосистема, предоставяща договори и спонсорства на четиридесет индивидуални състезатели. Наречена Esports Arena Series E, поредицата ще дебютира през май 2020 г., с квалификации от 6 февруари до 27 март. Освен това, Esports Arena възнамеряват да “разширят отпечатъка си”, откривайки 11 нови състезателни гейминг арени в подбрани локации с подкрепата на Xbox. Общо 18 съоръжения в големи магазини и 2 самостоятелни локации ще бъдат домакини на Esports Arena Series E.

Първият сезон на Esports Arena Series E ще включва турнири по Fortnite и Super Smash Bros. Ultimate. Всяка локация ще представи най-добрите си играчи в двете направления на живо през 20-седмичната серия. Играчите с договори към Esports Arena ще бъдат и лица на водещи марки като Cheez-It, G Fuel, Intel, MTN DEW® AMP® GAME FUEL®, Nerf, Pop Tarts, Pringles и Rice Krispies Treats.

Обявяването на Esports Arena Series E е следващата стъпка в предоставянето на възможности на геймърите да реализират потенциала си и да станат професионалисти с договор в екосистемата на Esports Arena“, споделя Тайлер Ендрес, изпълнителен директор на Esports Arena. „Нашата национална експанзия осигурява достъпност за геймърите в Съединените щати, които в противен случай не биха имали възможност да участват в състезателната гейминг сцена.“

Ежеседмичните мачове на Series E ще бъдат излъчвани в сайта на Walmart. Арените, позиционирани в суперцентрове и магазини ще предлагат конзоли и компютри от висок клас, както и специализирана периферия.