Esports събитията, които си струва да гледате този уикенд

Този уикенд ни предстоят поредна порция интересни мачове в трите основни електронни спорта. Във всяка от игрите ще има и българско участие на най-високо ниво, така че има със сигурност кой да подкрепяме. Вижте какво и къде може да гледате от днес до неделя:

CS:GO

Complexity Gaming, с българина Валентин “poizon” Василев в състава си, започват в петък участието си в турнира DreamHack Open Anaheim 2020. Нашето момче показа страхотни неща по време на Blast Premier преди две седмици и се надяваме и сега отново да е в основата на доброто представяне на своя отбор. Мачовете може да проследите през Twitch канала на турнира.

League of Legends

Лигата се завръща и тази седмица с европейската и северноамериканската надпревари. Може да проследите мачовете на Здравец “Hylissang” Гълъбов и неговия отбор Fnatic този петък и събота в Twitch канала на LoL European Championship Spring.

Другият българин в лигата е Nihat “Innaxe” Aliev от Schalke04 Esports, който направи дебют за отбора си в LEC миналата седмица и помогна за първата победа на немците от началото на надпреварата. Той наскоро гостува в подкаста на легендата Duncan “Thorin” Shields, известен още като The Esports Historian.

Мачовете от League of Legends Championship Series LCS Spring Split 2020 може да гледате тук.

Dota 2

Финалът на WePlay! Dota 2 Tug of War: Mad Moon в Киев, Украйна наближава. Иван “MinD_ContRoL” Иванов и неговия Team Nigma ще се опитат да се класират за полуфинала в Upper Bracket в петък, а събота и неделя са решаващите мачове, които ще определят шампиона и разпределението на наградния фонд в размер на $ 300 000. Мачовете може да проследите в Twitch канала на турнира.


Стани част от екипа на eSportsGo!

Знаеш всичко за любимата ти игра? Електронните спортове са твоя страст? Искаш да допринесеш за развитието им в България?

Ако искаш да помагаш със съдържанието на сайта, да пишеш новини, да взимаш интервюта от играчите и хората, които са част от общността, изпрати ни e-mail на office@esportsgo.bg