ESL Pro League обяви 24 отбора за сезон 11

ESL официално обяви всички 24 отбора, които ще вземат участие в CS:GO Pro League season 11. Дългогодишни партньорства подписаха 13 от тях, като тези отбори няма да могат да изпаднат от лигата.

Astralis, Complexity, ENCE, Evil Geniuses, FaZe Clan, Fnatic, G2, mousesports, Natus Vincere, Ninjas in Pyjamas, Team Liquid, Vitality и 100 Thieves подписаха “Louvre agreement”, което им дава ключова роля във взимането на стратегически решения за лигата, гарантирано място в нея и процент от всички приходи. Те също така ще имат запазени места за турнирите от ESL Pro Tour.

Heroic, North, Renegades, Sharks и TYLOO спечелиха правото си да участват в новия сезон като участници във финалите през 2019. FURIA, GODSENT, OG и Virtus Pro се класираха през световната ранглиста на ESL, а forZe и BOOM идват от ESEA MDL.

ESL Pro League ще има до 16 партньорски отбора, а останалите 8 места ще се допълват през Mountain Dew League и покани, които са базирани на ранглистите на HLTV и CSPAA.

С новият формат се очаква партньорските отбори да получат значително по-високи приходи, което да заздрави финансовото им състояние.


Стани част от екипа на EsportsGo!

Знаеш всичко за любимата ти игра? Електронните спортове са твоя страст? Искаш да допринесеш за развитието им в България?

Ако искаш да помагаш със съдържанието на сайта, да пишеш новини, да взимаш интервюта от играчите и хората, които са част от общността, изпрати ни e-mail на office@esportsgo.bg