ESL обяви групите за Pro League Season 11, българите с интересни съперници

Груповата фаза на ESL Pro League Season 11 започва на 16 март в Малта. 24 отбора ще се състезават четири седмици за награден фонд в размер на $ 750 000. Най-добрите отбори ще се доближат и до Intel Grand Slam и турнира в Cologne.

България е представена от две наши момчета – Цветелин “CeRq” Димитров и Валентин “poizon” Василев. Отборът на CeRq попадна в група D. Там Evil Geniuses ще се изправят срещу G2, FaZe, OG, North и TYLOO. Poizon, заедно със съотборниците си от Complexity са в група B, като те ще трябва да се преборят с шампионите от Katowice 2020 Natus Vincere, fnatic, FURIA, Heroic и forZe.

Ще е интересно да видим дали Evil Geniuses ще се отърсят от не особено добрите резултати в последните турнири, в които взимат участие. Poizon получава все повече похвали за играта си последните месеци, като някои го определят за едно от най-добрите AWP-та в света.

В останалите групи също ще има много интересни сблъсъци. Група А събира отборите на Astralis, Team Vitality, Ninjas in Pyjamas, ENCE, Godsent и Sharks.

Група C ще противопостави тимовете на Mousesports, Virtus.pro, Team Liquid, BOOM, 100 Thieves и Renegades.

Първите отбори от всяка група ще се изправят в директни двубои за по-добро класиране за плейофите. Тези, които завършат на 2-ро и 3-то място няма да имат подобна възможност, но също продължават напред.