Doublelift с най-ниския KDA като ADC на LCS

Този сезон със сигурност не върви по начина, който Team Liquid са предвиждали. Отборът е понастоящем вързан за 7 място с 2-4. Положението не изглежда особено цветно и за звездата на екипа ADC Yiliang “Doublelift” Peng, който може да се “похвали” с най-ниския KDA от който и да е друг ADC на LCS.

Изпълненията на ‘Doublelift’ напоследък са, като цяло, доста по-слаби от обичайното. Макар и да успява да балансира убийствата си, цялостното му въздействие е намаляло значително. В последния си мач срещу Golden Guardians, той дори бе повален от Bot Lane дуото Victor ‘FBI’ Huang and Yuri ‘KEITH’ Jew

Освен че притежава страхотно нисък KDA, ‘Doublelift’ има и най-ниският процент на участия в убийства като ADC на LCS, втори е по умирания в екипа си и има изключително ниски стойности що се отнася до нанесени щети. Някои от тези проблеми обаче могат да са свързани с шампиона, който избира напоследък.

26-годишният ветеран е прекарал половината от игрите през този сезон със Senna, която е приоритетен избор за отбори по време на този LCS. Но ‘Doublelift’ просто няма същия захеат над Senna, както върху другите ADC шампиони. В резултат на това ефективността на ‘Doublelift’ е намаляла наполовина, а печалбите на Liquid са пряката жертва.

Единственото парче от пъзела, от което се нуждае Team Liquid сега, е звездният jungler Mads “Broxah” Brock-Pederson, чиято виза за игра в Северна Америка се забави, но бе ултимативно одобрена съвсем наскоро. Неговият стил на игра би трябвало да помогне изключително много на Top и Bot Lane-овете на Liquid, особено с важността на синергията между jungler и support.