Dota 2: Team Secret спечели Gamers Without Borders, мачът на Иванов най-гледан

Team Secret спечели убедително благотворителния Dota 2 турнир Gamers Without Borders след победа срещу Natus Vincere с 3:0. Clement “Puppey” Ivanov и компания не дадоха шанс на опонентите си, като само във втората среща имаше интрига. Победата носи $ 750 000 на шампиона, като те ще могат да дарят сумата на благотворителни организации по свой избор.

Във всичките три срещи Na’Vi не успяха да намерят отговор на играта на Michał “Nisha” Jankowski, дори когато представянето на съотборника му Lasse Aukusti “MATUMBAMAN” Urpalainen беше далеч от най-доброто, на което той е способен.

Team Secret дадоха само един мач на своите противници по време на целия турнир, като това беше по време на полуфинала срещу отбора на българина Николай “nikobaby” Николов Alliance. Това е и втора поредна титла за Puppey и неговите съотборници, които спечелиха WePlay! Pushka League преди седмица. Те ще се опитат да продължат успешната си серия и с титлата на OGA Dota PIT 2020 Online, които мачове се подновяват от днес. Nikobaby също излиза днес в мач срещу FTM от същия турнир.

Gamers Without Borders ще раздаде $ 10 000 000 на различни благотворителни организации, като парите ще бъдат разпредели от участниците в различни турнири. Dota 2 събитието привлече и оргомен интерес – над 1.8 милиона часа съдържание е било гледано от феновете, което поставя турнира сред най-следените през годината. Цифрата е наистина впечатляваща като се вземе предвид, че създаденото съдържание беше едва 23 часа.

Най-много фенове са гледали едновременно срещата на българина Иван “MinD_ContRoL” Иванов и неговия отбор Nigma срещу OG на четвъртфинала, който нашето момче загуби с 2:1. Пикът за мачът и целия турнир е достигнат при малко под 170 000 зрители.