Dota 2: ppd обяви край на кариерата си

Легендата Peter “ppd” Dager официално прекрати кариерата си като професионален Dota 2 състезател. ppd помогна на няколко отбора да достигнат топ ниво през годините, като кулминацията беше спечелването на The International 2015 с тима на Evil Geniuses, а Peter беше капитан.

В съобщението до феновете си той заявява, че в момента е желанието му за личностно развитие е по-силно от това да се състезава и побеждава други отбори. Решението му идва в момент, в който отборът му Ninjas in Pyjamas минава през труден период с няколко промени в състава през последните месеци. NiP завършиха 13-ти на ESL One Los Angeles Online.

Peter изказва благодарност към всички хора, които са вярвали в неговите способности през годините, въпреки моментите на слабост, които е показвал. Той благодари също на феновете и останалите Dota 2 играчи, независимо дали са го харесвали или не.

Все още не е ясно кое ще е следващото предизвикателство на ppd, но с каквото и да реши да се занимава в бъдеще, той със сигурност ще остане в историята като един от най-добрите Dota 2 капитани играли някога.