Dota 2: MinD_ContRoL стартира с изненадваща загуба Pushka League

Най-добрият ни Dota 2 състезател Иван “MinD_ContRoL” Иванов и неговия Team Nigma загубиха мача си срещу Team Liquid по време на WePlay! Pushka League. Резултатът беше голямата изненада на дена, тъй като всички очакваха отборът на Иванов да стартира участието си в надпреварата с безпроблемна победа. За Liquid това е първи успех в турнира след неубедителен старт в първите два мача, в които записа загуби.

Мачът бе изключително равностоен, като отборите размениха по една бърза победа в първите два рунда. Nigma избра по-агресивна тактика като избра Templar Assassin и Ember Spirit, докато Liquid се спря на Monkey King, Mars и Keeper of the Light. Стратегията на отбора на нашето момче, обаче, не даде искания резултат, като отборът му понесе големи загуби. Това даде изцяло предимството на страната на Liquid, които не изпуснаха шанса си и затвориха мача с 2:1.

Следващият мач на Nigma е срещу OG Seed днес и отборът ще търси задължителна победа, ако иска да оправдае високите очаквания на феновете си. За Liquid доброто представяне даде глътка въздух и те запазиха шансовете си да продължат в плейофната фаза.

Турнирът е с награден фонд от $ 250 000 и се провежда между 23 април и 12 май. 14 от най-силните отбори по Dota 2 в света взимат участие и ще се борят за титлата.