Dota 2 про сменя играта с League of Legends

Ylli “garter” Ramadani обяви край на Dota 2 кариерата си и започването на ново предизвикателство, а именно да стане професионален League of Legends играч.

В съобщението на gerter се казва, че той е разочарован от счупената система, която движи esports света на уникалната игра Dota 2. Разочарованието му се крие в, например, възможността средни и големи отбори да могат да взимат играчи от по-малки такива по всяко едно време, включително дори по средата на турнири. Това пречи изключително много да се създават нови отбори, без бюджети, от талантливи, млади играчи, които да жънат успехи заедно, тъй като всеки един от тях може да си замине в, буквално, всеки един момент.

gerter играе Dota от самото ѝ излизане и е професионален състезател от 2007 година. Албанецът имаше възможността да играе заедно с изключителни имена през последните 13 години, като Sébastien “Ceb” Debs, Michael “miCKe” Vu, Neta “33” Shapira и Aydin “iNSaNiA” Sarkohi.

Той не е първият играч, кой сменя Dota 2 за League of Legends, но със сигурност ще иска да е един от най-успешните направили тази крачка.

Leave a Reply

Your email address will not be published.