CS:GO: IEM Katowice навлиза в решаващата си фаза

Само шест отбора останаха в турнира, който вече ни предложи някой наистина вълнуващи мачове и моменти. Полуфиналите в Катовице ще се проведат във формат best-of-three, докато финала, ще е best-of-five.

Очевидните фаворите за титлата са отборите на Astralis и G2, които показаха най-доброто от себе си през последните дни. За разлика от разочароващото си представяне по време на BLAST Premier Spring Series, датчаните не дадоха нито една карта на противниците си до този момент. Те успяха да победят последователно Cloud9, Vitality и Fnatic.

G2 пък минаха през 100 Thieves, mousesports и Team Liquid. Единствената загубена карта дойде в битката с mousesports и са непобеждавани до момента от началото на годината.

Днес предстоят двубоите от плейофите между Fnatic – 100 Thieves и Na’Vi – Liquid. Утре са полуфиналните срещи, като G2 ще се изправи срещу победителя от първата двойка, а Astralis срещу победителя от втората. В неделя е финалът.

Напомняме, че всички срещи ще се играят пред празни трибуни, след като вчера градските власти забраниха провеждането на масови мероприятия, заради опасения от разпространие на коронавирус.