CS:GO: IEM Katowice започна, CeRq се изправя срещу MAD Lions днес (Видео)

IEM Katowice, един от най-големите турнири по Counter-Strike: Global Offensive за годината, започна. 16 отбора се включват в надпреварата, сред тях и 10-те най-добри от класацията на HLTV. Това е седмо издания на турнира, но до момента само три отбора са ставали шампиони – Virtus Pro, Fnatic – три пъти и Astralis – два пъти, включително миналата 2019 година.

Всички мачове ще се решат във формат Best-of-three, с изключение на финала, който ще бъде Best-of-five. Трите най-добри отбори във всяка група се класират директно за плейофите. От тях победителите отиват директно на полуфинал, а тези на второ и трето място играят четвъртфинали.

В турнира има и българско участие – Цветелин “CeRq” Димитров, който е част от отбора на Evil Geniuses. Нашето момче е 18-ти в света според последната класация на играчите, изготвена от HLTV. Той ще изиграе първият си мач днес, 25 февруари, срещу датчаните от MAD Lions.

Първият ден на турнира предложи много интересни мачове. Обратът на деня бе сътворен от отборът на Fnatic, който изоставаше с 14:6 на втората карта Inferno срещу австралийците от Renegades. 10 последователни рунда като CT позволиха на шведите да вземат двубоя с 16:14 и мача с чисто 2:0.

В останалите срещи Astralis нямаха проблем с Cloud 9 (2:0), NaVi обърна Faze (2:1), G2 отнесе 100 Thieves с 2:0, като дадоха само 5 рунда за двете карти на своито опоненти, Mousesports победи TYLOO (2:0), a Vitality надделя над NiP също с 2:0.