CS:GO с рекордна активност през декември

CS:GO достигна през декември рекорден брой играещи едновремено играчи за последните три години. Играта бележи стабилен ръст по този показател през последните шест месеца, достигайки пик от 767 060 миналия месец. Този януари също се очертава, че ще донесе рекордна активност, тъй като вече тази цифра минава 777 хиляди играчи, според Steam Charts.

Не е ясна точната причина защо точно сега се засилва интересът на играчите. Най-скорошното по-голямо събитие около CS:GO беше пускането на новата операция Shattered Web началото на ноември.

Предишния пиков месец е бил януари 2017 година със над 814 хиляди едновремено активни играчи, като по това време се е провеждал ELEAGUE Major в Атланта. Това е турнирът, който сложи началото на доминацията на Astralis и първа Major победа за датски отбор.

Най-слабият месец в последните години за играта пък бе юли, когато са регистрирани едновремено 420 261 играча. В отговор на намаляващия интерес играта стана free-to-play, но това пък доведе до рязък скок на чийтърите, които и без това са един от най-големите проблеми за CS:GO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.