CS:GO: Василев и Каменов отново на четвъртфинал в Home Sweet Home Cup

Валентин “poizon” Василев и Камен “bubble” Костадинов записаха по две победи и една загуба в груповата фаза на Counter Strike: Global Offensive турнира Home Sweet Home Cup 4 и продължават във фазата на директните елиминация. Четвъртата седмица на надпреварата отново не донесе успех за изцяло българския отбор SKADE, които отпадат в групите за трета поредна седмица след загуба в решителния мач от SMASH с 1:2.

Участието на българите започна в група B с неочаквана загуба с 14:16 на Complexity от победителите в седмичните квалификации SINNERS Esports. Победата остана и единствена за непретенциозния отбор на чехите, които завършиха на трето място в групата. Въпреки лошия старт Poizon и неговите съотборници успяха да запишат победи срещу ESPADA с 2:1 и да вземат категоричен реванш срещу SINNERS с 2:0.

Вчерашният ден започна с победа за SKADE в група C с 16:11 срещу тима на bubble, но в последствие българите записаха загуба от Endpoint с 2:1. Това бе и трета поредна загуба на SKADE от отбора от Великобритания. В решителния мач за класиране напред българският отбор се изправи отново срещу SMASH, но този път bubble и компания успяха да запишат победа след обрат с 2:1 и да продължат напред.

Четвъртфиналите в надпреварата започват утре, а седмичния награден фонд отново е $ 40 000. След изиграването на всички осем седмици ще следва финална надпревара, в която ще вземат участие всички седмичните победители.