CS:GO: Complexity с poizon се изкачват до #28 място в света

Тазседмичната класация на CS:GO отбори на HLTV носи някои сериозни промени. Complexity, с българина Валентин “poizon” Василев в състава си, най-сетне се появиха в класацията топ 30 след изявата си в BLAST, а MAD Lions и GODSENT се изкачват след участието си в ICE Challenge.

Новият ростер на Complexity все още е обграден от несигурност и хайп. Новият екип, който е съставен от набиращ сила талант в лицето на Owen “oBo” Schlatter, беше поставен в международна борба срещу William “RUSH” Wierzba от Cloud9. Ростерът съчетава най-доброто от двата свята и изглежда, че е идеална комбинация.

Complexity победи датските гиганти Astralis, както и Mathieu “ZywOo” Vitality по време на BLAST Premier Spring Series 2020. И двата мача завършиха в полза на Complexity с резултат 2-0 в във формат Best-of-3, което им предостави директен билет за финалите на BLAST Premier Spring 2020. Двете феноменални победи поставиха екипа върху радара на всеки.

Godsent пък стигнаха до полуфиналите на неотдавнашното ICE Challenge в Лондон. Възроденият европейски микс, поведен от Kevin “kRYSTAL” Amend, предизвика шумни овации, когато победи ENCE по бързата процедура, 2-0. Те победиха и Virtus.pro в четвъртфиналите. Мечтата им да стигнат до финалите за жалост бе разбита от Aleksandr “s1mple” Kostyliev от Na’Vi, който прекрати изкачването им до полуфинала.

MAD Lions са може би най-голямата изненада за последните няколко месеца. Отборът непрекъснато се изкачва в класацията, справяйки се с лекота срещу своите датски съперници и интернационални противници. Макар и повалени от шампионите на турнира, MAD Lions успяха да спечелят поне една игра срещу mousesports. Екипът изглежда е готов да пробие в топ 10. Успех в IEM Katowice би бил сигурен начин за това.