Complexity отново допуснаха обрат, отборът на poizon на последно място в групата

Отборът на Валентин “poizon” Василев Complexity допусна обрат и във втората си среща от квалификациите за ESL One Rio 2020, който ще се проведе ноември и е с награден фонд от $ 2 000 000. Този пък тимът на нашето момче отстъпи от Vitality с играч номер 1 в света за миналата година, според класацията на HLTV, ZywOo.

Срещата започна добре за poizon и компания, които успяха да вземат продълженията на Mirage с 19:16. На Dust 2 играта бе много оспорвана и смяната на страните дойде при резултат 8:7 в полза на французите. Като Т, обаче, Complexity успяха да платнат само веднъж и да вземат само един рунд – 16:8 за Vitality. На Inferno тимът на Василев спечели първите два рунда, но до края на срещата успя да спечели само още един и с резултат 16:3 Vitality успя да запише първа победа в квалификациите.

След загубата Complexity се намира на последното осмото място с 0 точки в група А в регион Европа. Седми са Dignitas също с 0 точки, но с по-малко загубени рундове. Едноличен водач в класирането е Ninjas in Pyjamas с пълен актив от 6 точки. В другата група Б днес предстоят да се изиграят вторите мачове, като c0ntact на Георги “SHiPZ” Григоров ще се изправи срещу испанците от Movistar Riders.

Утре е почивен ден в квалификациите, а двубоите продължават във вторник.