Complexity загуби полуфинала на DreamHack, Валентин Василев с най-добра статистика за турнира (Видео)

Complexity, с българина Валентин “poizon” Василев в състава си, загуби полуфинала на DreamHack Open Anaheim 2020. Отборът на нашето момче започна добре срещата с победа на Mirage, която те бяха избрали. Poizon се разписа със страхотен quad kill в последния рунд на първата карта. Василев приключи турнира с най-висок рейтинг от всички играчи (1.33) и най-висок K-D (+49). По този начин българинът затвърждава добрите впечатление от играта си през последните месеци.

На Overpass FURIA поведоха с 9:6 при смяната на страните като Т, а след това затвориха втората карта с 16:11. Третата и решаваща карта бе Nuke, а играта беше изключително оспорвана. Отборът на българина изоставаше отново изостваше с 9:6 до средата на срещата, но успя да обърне до 13:11 като Т. Последваха много добри рундове за FURIA, които в крайна сметка сложиха точка на спора при резултат 16:14.

По този начин poizon и неговите съотборници разделиха третото място с тима на North, който загуби в другата среща от Gen.G. Двата тима заработиха по $ 10 000 от наградния фонд.

Във финала Gen.G се наложи над FURIA с 2:0 и така не загубиха нито рунд по време на турнира. След категорична победа на Nuke с 16:7, последва равенство на Inferno. В продълженията Gen.G не дадоха рунд на опонентите си и спечелиха титлата с 19:15, както и $ 50 000 от наградния фонд. Паричната награда за бразилците от FURIA е $ 20 000.