CeRq изненадващо отпадна от квалификациите за Рио

Цветелин “CeRq” Димитров приключи участието си в квалификациите за ESL One Rio 2020, който ще е с награден фонд от $ 2 000 000. В последен мач от груповата фаза в регион Северна Америка неговият отбор Evil Genuises отстъпи на водачите в класирането Gen.G с 2:1. Загубата коства на тима класирането за плейофната фаза на надпреварата, след като остана на четвърто място, на 3 точки от третото място. В другата решаваща среща за съдбата на EG Cloud9 загуби с 2:0 от 100 Thieves и щеше да има по-малко спечелени рундове спрямо отбора на българина.

Двубоят срещу Gen.G започна ударно за Evil Genuises след ударно 16:6 на Train. Последва равенство на Nuke, но продълженията бяха спечелени от Gen.G с 19:17. Решаваща карта Dust 2 беше изключително равностойна, като играта вървеше рунд за рунд през почти цялото време. Смяната на страните дойде при резултат 8:7 за противниците на българина, които успяха да спечелят пет последователни рунда след възобновяване на играта за 13:7. Последваха изключително силни минути за CeRq и компания, но те не успяха да вкарат мача в ново продължение и при 15:14 загубиха решаващия рунд, който ги изхвърли от турнира.

За Evil Genuises ранното отпадане е голямо разочарование, тъй като те, заедно с Cloud9, са най-силните отбори в Северна Америка и продължаването им в плейофите се смяташе за сигурно преди началото на турнира. За Gen.G, от своя страна, първото място в групата e изненадващо, тъй като никой не мислеше, че те ще имат сили за толкова убедително представяне.